Třešňová bublanina od Martiny

2 hodiny

6 vajec
180 g krystalového cukru
125 g másla
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
8 g kypřicího prášku
kůra z 1 citronu
špetka soli
700 g třešňového kompotu
20 g moučkového cukru (na posypání)

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do hustého sněhu se špetkou soli. Ve druhé míse vyšleháme máslo s cukrem do světlé pěny, pak postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme polovinu vanilkového cukru a kůru z jednoho citronu. Pak postupně přidáváme vyšlehaný sníh. Vlijeme do pekáčku, posypeme třešněmi a zbytkem vanilkového cukru. Pečeme na 170 °C přibližně 35 minut. Ještě teplou bublaninu pocukrujeme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.