Bublanina s crème fraîche od Lucie

2 hodiny

200 g vajec
600 g creme fraîche
180 g krupicového cukru
5 g soli
200 g mandlové mouky
60 g hladké mouky
40 g nasekaných mandlí
20 g másla
20 g krupicového cukru (k mandlím)
10 g skořice
500 g višní

Do mísy dáme vejce, crème fraîche a rozmícháme. Poté přidáme cukr, sůl, mandlovou a hladkou mouku a vymícháme směs. Formu vymažeme máslem. Na pánvi opražíme mandle s trochou cukru a skořice, směsí vymažeme formu. Těsto nalijeme do formy a naklademe na něj višně. Pečeme na 170 °C asi 50 minut. Po upečení pocukrujeme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.