Meruňková bublanina s marcipánovou posypkou od Jany

2 hodiny

Marcipánová drobenka

70 g mandlové mouky
70 g moučkového cukru
30 g máku
1 bílek

Všechny sypké ingredience promícháme a postupně přidáme bílek do požadované konzistence. Hmotu vložíme do sáčku nebo potravinové fólie a dáme na chvilku odležet do lednice.

Těsto

200 g kefíru
145 g moučkového cukru
155 g hladké mouky
145 g polohrubé mouky
80 g másla
12 g kypřicího prášku
5 g vanilkového cukru
3 vejce
špetka soli
zavařené meruňky

Nejprve si scedíme meruňky a zapneme troubu na 175 °C. Do misky si navážíme cukr, kefír, přidáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, sůl, vejce a promícháme ručním mixérem. Máslo nesmí být horké a kefír ledový. Do druhé misky si přesejeme mouky, přidáme kypřicí prášek, promícháme a přidáme do tekuté směsi, kterou rychle a krátce promixujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech o velikosti 30 cm × 25 cm, který jsme si předem vytřeli máslem a vysypali polohrubou moukou nebo vyložili pečicím papírem. Na těsto naskládáme na měsíčky nakrájené meruňky. Posypeme nastrouhanou marcipánovou drobenkou a pečeme asi 50 minut.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.