Višňová bublanina podle Dominiky

2 hodiny

Ingredience

500 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g slunečnicového oleje
4 vejce
125 g mléka
20 g vanilkového cukru
13 g kypřicího prášku
vanilkový lusk
špetka soli
300 g mražených višní
sádlo a hrubá mouka na vymazání pekáčku

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vejce s cukrem šleháme v robotu na vysokou rychlost cca 8 minut. Pak přidáváme střídavě prosátou mouku s kypřicím práškem, solí a vanilkou, olej a mléko. Mícháme krátce jen do jejich spojení. Višně obalíme lehce v mouce (aby nespadly v těstě na dno), těsto vylijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku a posypeme višněmi. Pečeme cca 40 minut, vypneme troubu a necháme ještě 3 až 5 minut v troubě dojít. Před podáváním pocukrujeme.

K podávání je možné připravit rozvar z višní, cukru, vanilky, citronové šťávy a rumu. Všechny suroviny rozvaříme, rozmixujeme a propasírujeme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt. Uvedená doba přípravy je časem, který měli soutěžící na splnění zadání úkolu.