Lyžařská expedice za ztraceným tatínkem. Dětská hvězda Tomáš Holý jako paličatý Vašek s odhodláním najít si tátu, nebo alespoň psa.
Režie a scénář: Marie Poledňáková. Hrají: Tomáš Holý, Jana Preissová, František Němec, Vlastimil Harapes a další.
Jak vytrhnout velrybě stoličku

I česká televizní dramatická tvorba má své evergreeny. Mezi ně bezesporu patří festivaly ověnčené snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Dnes se můžete těšit na první z nich! Při každém uvedení se příběh malého Vaška znovu a znovu setkává s velkým diváckým ohlasem.

Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc, než jemu věnuje své profesi – baletu. "Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!", stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci narazí na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat...

Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce, a především neodolatelného Tomáše Holého.

Napište nám