Přehled dílů

16
alternative text

Cesta začíná (1/16)

Magazín nejen o víně ukáže cestu, kterou víno urazí od sazenice až do správně vychlazené a nalité skleničky. A po celou dobu ho budou doprovázet lidé, kteří víno milují.

alternative text

Burgundsko - Rulandské modré (2/16)

Vařený kohout na víně vyžaduje nejlepší červené ze slavné burgundské odrůdy. A existuje rytířka vína?

alternative text

Wachau (3/16)

Už za Rakouska-Uherska se na obou stranách naší dnešní jižní hranice pěstovalo Veltlínské zelené. Co má společného s meruňkami?

alternative text

Toskánsko (4/16)

Kde se rodí slavné italské Chianti a jak vzniká vznešené víno z Montepulciana? A co s nimi mají společného klobásky a káva?

alternative text

Rioja (5/16)

Jak a kde vznikají nejohnivější španělská vína? Ochutnáme je s jehněčími kotletkami na grilu a zaženeme loupeživé špačky.

alternative text

Bordeaux (6/16)

Vína z francouzského pobřeží Atlantiku okolo Bordeaux se vyznačují mohutností a dlouhověkostí. Kdo dělá podobná vína na Moravě?

alternative text

Burgundsko - Chardonnay (7/16)

Jaké se hodí skleničky na slavné francouzské bílé víno a jak správně uvařit hovězí po burgundsku.

alternative text

Piemont (8/16)

V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?

alternative text

Rakousko - Frankovka (9/16)

Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?

alternative text

Bordeaux - Cuveé (10/16)

Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají slavné odrůdy Cabernet a Merlot? A co s nimi má společného ryba?