Jak chutná červené Svatovavřinecké, které se urodilo na severočeské sopečné půdě? A půjde dohromady s jehněčím ramínkem? Nový magazín nejen o víně. Režie V. Karas a J. Berka

Mnozí z nás spojují naše domácí víno hlavně s Moravou, ale krásné vinice najdeme i na severu Čech. A překvapivě je to zejména červené, které vinařské podniky ležící v úrodném Polabí, proslavilo. Podíváme se za vinaři do Kutné Hory, a nebo do severočeských Třebívlic, kde původem moravský rodák Martin Nesvadba vytváří víno, za které by se nestyděli ani v Burgundsku. Od dob Karla IV. se víno rodí také v hlavním městě Praze, dokonce přímo ve stínu Svatovítské katedrály na Hradě. K čemu by ale bylo krásné Svatovařinecké, kdybychom ho nespárovali s výborným jehněčím ramínkem? A dozvíme se také, jaké vady vína nám zkazí dobrý požitek, a kdy víno můžeme v restauraci vrátit číšníkovi.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2020
 P ST AD HD