Kde se rodí slavné italské Chianti a jak vzniká vznešené víno z Montepulciana? A co s nimi mají společného klobásky a káva? Nový magazín nejen o víně. Režie V. Karas a J. Berka

V horách severně od Říma a jižně od Florencie jsou nejen nádherná města jako středověká Siena a krajina kouzelná jako z renesančního obrazu. Už stovky let se zde na romantických svazích posetých cypřiši pěstují také skvělá vína. Navštívíme proslulého vinaře z Chianti, objevíme tajemství Vino Nobile di Montepulciano, ochutnáme skvělé sušené šunky nebo klobásky z divočáka a odhalíme tajemství silné italské kávy. A samozřejmě zavítáme i na Moravu, kde vinaři používají u domácích odrůd stejné postupy šetrné vůči přírodě, jako jejich nejlepší kolegové v Itálii.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2020
 P ST AD HD