Nový kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem

Podle statistik se v Albánii nachází kolem 303 tisíc včelích úlů. To by bylo, abychom na prodejce medu nenarazili. Projdeme si fenomén betonových bunkrů, kterých v zemi zůstalo na 750 tisíc. Zmíníme se o krevní mstě. Navštívíme přímořské město Saranda, kde nám kuchař uvaří kůzlečí hlavy a vnitřnosti. V Sarandě také vyslechneme polyfonní zpěvy. Po cestě do Vlory se zastavíme v historickém Butrintu, ale také u bratrů Petridhiových – uznávaných dřevořezbářů. Ve Vloře na nás čeká český velvyslanec pan Ludva a své kuchařské umění nám tamtéž předvede šéfkuchař Jermal. Po skvělé hostině nezbývá než se s Albánií rozloučit, jak jinak, než u moře.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2019
 P ST HD