Nový kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem

Na pstruží farmě se dovíme, k čemu se používá nádoba zvaná sač. Vesnice Borov tragickou historií připomíná osud českých Lidic. Zastavíme se ještě jednou v Korči, kde nám připraví pitu a zapékané dršťky. V Korči dále hovoříme s pravoslavným knězem o vztahu Albánie k církvi. Setkáme se s malířem ikon Dokosem Sotirem. Imám mešity v Korči se rozpovídá o Iljaz Bej Mirahorim, jenž v 15. století povýšil Korčuz osady na město. Končíme návštěvou malé, ale o to půvabnější sýrárny v horách.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2019
 P ST HD