Nápoje alkoholické

Rebarborový gin

450 g rebarbory
210 g cukru
1 vanilkový lusk
kousek zázvoru
0,7 l dobrého ginu

Rebarboru rozdrtíme nahrubo v mixéru nebo nakrájíme na malé kostičky. Neloupeme.

Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme vanilkový lusk, ze kterého jsme vyškrábali dužinu. Tu rovněž dáme do nádoby. Na jemné plátky nakrájíme kousek zázvoru. Zalijeme dobrým ginem a necháme v chladné tmavé místnosti louhovat alespoň dva týdny.

Dělám ho na začátku června a mám originální dárek pro Jany nebo tátu ke Dni otců. Takový gin se vyrábí v limitovaných edicích a firmy si ho nechávají dobře zaplatit.

Nejlépe chutná s ledem, plátkem limetky a sodovkou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl