Nápoje alkoholické
Rebarborový gin


450 g rebarbory
210 g cukru
1 vanilkový lusk
kousek zázvoru
0,7 l dobrého ginu
Rebarboru rozdrtíme nahrubo v mixéru nebo nakrájíme na malé kostičky. Neloupeme.
Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme vanilkový lusk, ze kterého jsme vyškrábali dužinu. Tu rovněž dáme do nádoby. Na jemné plátky nakrájíme kousek zázvoru. Zalijeme dobrým ginem a necháme v chladné tmavé místnosti louhovat alespoň dva týdny.
Dělám ho na začátku června a mám originální dárek pro Jany nebo tátu ke Dni otců. Takový gin se vyrábí v limitovaných edicích a firmy si ho nechávají dobře zaplatit.
Nejlépe chutná s ledem, plátkem limetky a sodovkou.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů