Jahodová želé bábovka


500 g čerstvých jahod
2 balíčky červené želatiny
4 lžíce cukru
400 g zakysané smetany
200 g bílého jogurtu
50 g moučkového cukru
1 sáček citronového vanilkového cukru
kůra z jednoho citronu
2 balíčky želatinového ztužovače
200 ml vody
V hrnci rozmixujeme jahody pomocí ponorného mixéru. Přidáme červené želé a cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Želé nalijeme do bábovkové formy a necháme v chladničce ztuhnout.
V míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, moučkovým cukrem, třtinovým cukrem a citronovou kůrou. Želatinový ztužovač smícháme s vodou podle návodu na obalu a ihned vmícháme do směsi. Směs nalijeme do bábovky na ztuhlé želé a vložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu.
Bábovku opatrně vyklopíme a servírujeme.
Náš tip:
Hezky vypadají i menší bábovičky. Pokud najdete doma formičky na menší bábovičky, rozhodně vyzkoušejte.
Ohodnoťte tento recept: