Moučníky a cukroví

Malinový cheesecake

Korpus

375 g polohrubé mouky
100 g cukru
200 g másla
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Tvarohová náplň

3/4 kg tvarohu
3/4 l acidofilního mléka (3,6 %)
1 vanilkový cukr
1,5 sáčku vanilkového pudinku
150 g cukru
150 ml rostlinného oleje

Malinová poleva

mražené maliny (500 g)
trocha másla
třtinový cukr a citronová šťáva na dochucení
případně želatina

Rozehřejeme máslo a spolu s ostatními surovinami těsto zpracujeme rukou a dáme do formy. Ručně nebo ručním šlehačem smícháme suroviny na náplň a nalejeme na těsto. Dáme do trouby. Pečeme třicet minut při teplotě 200 °C. Koláč by měl na okrajích zrůžovět. Dáme ho vychladnout, aby ztuhnul.

Mezitím na pánvi rozehřejeme maliny na másle, dochutíme třtinovým cukrem a citronovou šťávou. Můžeme přidat trochu želatiny, abychom měli jistotu, že poleva pěkně ztuhne.

Polevu nalijeme na vychladlý dort a necháme v lednici znovu vychladnout.

Obvykle zdobíme mátou, plátky limetky nebo čerstvými malinami.

Ohodnoťte tento recept: 

75 hlasů

Další recepty Celý díl