Maso

Krůtí placičky na gril

500 g mletého krůtího masa
100 g strouhanky
4 jarní cibulky
šťáva z poloviny citronu
1 vejce
2 lžíce sójové omáčky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
chilli
2 lžíce čerstvé bazalky

Maso si nejraději umeleme sami. Nejlepší je horní vykostěné stehno bez kůže.

Maso smícháme s ostatními surovinami a rozdělíme na 8 částí, ze kterých vytvarujeme placičky, spíše menší a vyšší, než tenké placky.

Necháme v lednici odpočinout a vyndáme 20 minut před grilováním. Potřeme olejem a vložíme na gril. Grilujeme 3 - 4 minuty z každé strany.

Podáváme s rajčatovou salsou.

Upečené v troubě s bramborou kaší a zeleninovým salátem nemají chybu.

Čerstvě umletý pepř jim přidá na chuti.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl