Jemná sekaná plněná vejci
500 g mletého krůtího masa
500 g mletého vepřového masa
1 houska
3 vejce
1 polévková lžíce olivového oleje
4 lžíce mléka
sůl
čerstvě drcený bílý pepř
2 polévkové lžíce vývaru
2 polévkové lžíce bílého vína
4 vejce uvařená natvrdo
300 g plátkové anglické slaniny
Nakrájenou housku zakapeme mlékem a rozmělníme. Přidáme maso, olej, vejce, vývar, víno, sůl a koření. Zpracujeme hladkou směs ručně nebo v robotu. Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny tak, abychom mohli sekanou i přikrýt.
Polovinu masové směsi dáme do formy, naskládáme do řady vejce a přikryjeme druhou půlkou směsi. Překryjeme slaninou. Do pekáčku dáme horkou vodu tak, aby byla forma do poloviny ve vodě. Pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C přibližně hodinu a půl.
Teplou sekanou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší, hráškovou nebo celerovou kaší a zeleninovým salátem. Za studena si na ní pochutnáme s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Ohodnoťte tento recept: