Kuřecí maso s marinádou z kokosu
4 kuřecí stehenní řízky
Marináda
200 ml kokosového mléka
čerstvý koriandr
1 limetka - kůra i šťáva
1 lžička soli
1 lžička červené kari pasty
1/2 lžičky chilli vloček
50 ml olivového oleje
Všechny suroviny na marinádu smíchejte. Koriandr nasekejte nadrobno. Odložte si 4 lžíce marinády stranou.
Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte alespoň 2 hodiny marinovat v chladu, ale klidně i přes noc.
Před grilováním maso vyndejte z lednice, aby před grilováním mělo pokojovou teplotu, počítejte, že to trvá alespoň hodinu.
Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou z misky, ve které byl naložené maso. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat, aby z něj nevytekla šťáva.
Nakrájejte na plátky, nebo jednotlivé porce polijete lžící marinády, kterou jste si odložili stranou. Nikdy nepoužívejte marinádu, ve které bylo naložené maso.
Nikdy nekonzumujte drůbeží maso zasyrova, nedopečené maso, které mohou způsobit trávící potíže.
Ohodnoťte tento recept: