Bezé roláda s kávovou šlehačkou


Korpus
6 bílků (180 g)
110 g cukru krupice
45 g hladké mouky
45 g mletých ořechů
špetka soli
moučkový cukr na poprášení
Náplň
400 ml smetany na šlehání (40%)
1 lžíce čerstvě mleté kávy
Předehřejme troubu na teplotu 200 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Bílky se špetkou soli rozšleháme do řídké pěny, postupně zašleháme cukr a našleháme pevný sníh. Pozor na přešlehání, sníh musí být nadýchaný.
Vmícháme prosátou mouku a ořechy.
Hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a přes sítko poprášíme moučkovým cukrem. Pečeme 8 - 12 minut do světle růžova. Těsto musí být pružné a vláčné. Přepečené těsto se nesroluje a láme se.
Upečený korpus necháme vychladnout, případně vychladlý vložíme do lednice, aby navlhnul.
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a vmícháme kávu.
Korpus potřeme šlehačkou a opatrně srolujeme. Zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout minimálně na hodinu do chladničky. Krájíme ostrým zoubkovaným nožem.
Zdobit můžeme šlehačkou, čokoládou nebo nechat jen tak.
Ohodnoťte tento recept: