Bílý bezlepkový domácí chléb


500 g bezlepkové mouky
25 g čerstvého droždí
300 ml vlažné vody
1 lžička cukru
1 lžička soli
40 g extra panenského olivového oleje
Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku soli a trochu vody. Necháme vzejít kvásek.
Přisypeme mouku a sůl. Přilijeme zbytek vody a olej.
Dobře propracujeme těsto (nejlépe v hnětači), které necháme asi 45 minut kynout.
Zpracujeme do bochníku, který ponecháme ještě čtvrt hodinky kynout a pečeme 45 minut v troubě při teplotě 180 °C.
V jednodušší variantě dáme vše do hnětače, uhněteme a necháme alespoň hodinu kynout. Pak postupujeme stejně.
Úplně nejjednodušší a námi vyzkoušená varianta je v domácí pekárně. Vše nasypeme najednou a nastavíme program bezlepkový nebo bílý chléb. Záleží na tom, jaký typ pekárny máte doma.
Ohodnoťte tento recept: