Moučníky a cukroví

Tvarohový koláč

1 kg tučného tvarohu
150 g cukru
4 velká vejce
kůra z 2 – 3 citronů
šťáva z 1 citronu
1 vanilkový cukr
120 ml oleje
4 sáčky pudinkového prášku
1 prášek do pečiva nebo lžička jedlé sody

Formu na dort vysteleme pečicím papírem. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme citronovou šťávu a kůru, potom vanilkový cukr, tenkým proudem olej a tvaroh, postupně pudinkový prášek i prášek do pečiva nebo sodu. Nakonec ručně a zvolna zamícháme sníh z bílků.

Pečeme v horkovzdušné troubě asi hodinu při teplotě 150 °C. Necháme na mřížce vychladnout. Toto množství je přiměřené do formy o průměru 26 cm. Koláč v troubě nabyde, ale po vychladnutí klesne.

Ohodnoťte tento recept: 

220 hlasů

Další recepty Celý díl