Maso

Řízky pečené v troubě

600 g masa
sůl
pepř
4 lžíce hořčice
200 g zakysané smetany nebo jogurtu
2 stroužky česneku
citronová šťáva

Na obalování

150 g tvrdého sýra
strouhanka
125 g másla

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Připravíme marinádu.

Smícháme hořčici, zakysanou smetanu, česnek, trochu citronové šťávy a maličko osolíme.

Maso naložíme do marinády a necháme marinovat alespoň 1 hodinu.

Nejlepší je maso připravit večer na druhý den.

Marinované maso obalíme ve směsi sýra a strouhanky.

Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Na každý řízek položíme plátek másla.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

493 hlasů

Další recepty Celý díl