Maso
Řízky pečené v troubě
600 g masa
sůl
pepř
4 lžíce hořčice
200 g zakysané smetany nebo jogurtu
2 stroužky česneku
citronová šťáva
Na obalování
150 g tvrdého sýra
strouhanka
125 g másla
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Připravíme marinádu.
Smícháme hořčici, zakysanou smetanu, česnek, trochu citronové šťávy a maličko osolíme.
Maso naložíme do marinády a necháme marinovat alespoň 1 hodinu.
Nejlepší je maso připravit večer na druhý den.
Marinované maso obalíme ve směsi sýra a strouhanky.
Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Na každý řízek položíme plátek másla.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 40 minut.
Ohodnoťte tento recept:
493 hlasů