Pomazánky

Olivová tapenáda

2 stroužky česneku
200 ml olivového oleje
500 g zelených oliv bez pecek
čerstvá bazalka
2 lžičky sušených provensálských bylin
mletý pepř

Případně:
sůl
chilli paprička

Olivy scedíme z nálevu, česnek oloupeme a lístky bazalky opláchneme.

Do mixéru vložíme česnek, olivový olej, bazalku a provensálské byliny. Krátce promixujeme.

Přidáme olivy a rozmixujeme nahrubo.

Vyjmeme z mixéru a podle chuti opepříme, případně dosolíme. Olivy bývají slané, takže opatrně.

Můžeme přidat kousíček chilli papričky.

Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku k vínu.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl