Maso

Vepřové koleno z remosky

1 vepřové koleno
2 větší cibule
sůl
6 stroužků česneku
1 bobkový list
nové koření
pepř celý
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička kmínu
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje

Koleno očistíme a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř a dobře osolíme. Vše zalijeme vodou a dáme asi na hodinu vařit.

Vývar slijeme. Do remosky vložíme nakrájenou cibuli a na ni vykostěné uvařené koleno. Kůži nařízneme do mřížky. Maso potřeme marinádou z česneku, grilovacího koření, hořčice, oleje a mletého kmínu. Malinko podlijeme vývarem, v němž se maso vařilo. Pečeme přibližně 40 minut.

Podáváme s hořčicí, křenem, nakládanou okurkou, nakládanými feferonkami a cibulkami.

Ohodnoťte tento recept: 

67 hlasů

Další recepty Celý díl