Kuřecí paličky v BBQ marinádě
20 – 25 ks kuřecích dolních stehen (paliček)
2 – 3 polévkové lžíce olivového oleje
čerstvě mletý kajenský pepř
mořská sůl
BBQ marináda
4 stroužky prolisovaného česneku
4 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce octa balsamico
2 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu nebo limetky
pár kapek tabasca
Kuřecí paličky propícháme špejlí, aby se nám marináda dostala co nejhlouběji do masa. Vložíme do mísy, opepříme kajenským pepřem a zalijeme olivovým olejem. Smícháme ostatní suroviny na marinádu a vetřeme do kuřecích paliček.
Narovnáme do pekáčku, přetáhneme fólií a necháme v lednici několik hodin uležet.
Pečeme v troubě při teplotě 180 – 200 °C zhruba 30 – 40 minut (podle velikosti paliček). Během pečení maso obracíme a potíráme marinádou, aby se vytvořila sklovitá krusta. Dochutíme čerstvě mletou mořskou solí.
Výborně chutnají s domácími hranolky.
Česnekový dip
200 g zakysané smetany
1 lžíce majonézy
1 lžička olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
čerstvě mletý bílý pepř
sůl
V misce rozmícháme metličkou zakysanou smetanu, majonézu a česnek. Zakápneme olivovým olejem. Dochutíme bílým pepřem a solí. Dip by měl být hustý a hutný.
Ohodnoťte tento recept: