Moučníky a cukroví

Mléčné karamelky

170 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkové pasty
25 ml vody
125 g cukru krupice
45 g glukózy nebo medu
40 g másla
50 g slazeného zahuštěného kondenzovaného mléka
20 g medu
3 g jedlé sody
2 g soli

Smetanu spolu s vanilkou nebo vanilkovou pastou přivedeme k varu a následně odstavíme z plotny. Do dalšího hrnce přidáme vodu, cukr a glukózu. Svaříme na teplotu 145 °C. Potom přidáme máslo, slazené zahuštěné kondenzované mléko a med. Stále pomalu mícháme metličkou a postupně přiléváme smetanu při teplotě 112 °C. Přidáme sodu a sůl. Svaříme na teplotu 119 °C.

Krájíme na malé kostičky.

Jestli máte doma kuchyňský teploměr a nevyužíváte ho, u tohoto receptu je příležitost ho využít a vyzkoušet si tak technologický postup profesionálů.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl