Moučníky a cukroví

Nepečené jablečné řezy

1,5 kg nastrouhaných jablek
2 sáčky vanilkového pudinku
200 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
500 ml vody
šťáva z jednoho citronu
sušenky

Na ozdobu

mleté vlašské ořechy
strouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva

Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce společně s cukrem a 200 ml vody. Do zbytku vody zamícháme pudinkový prášek.

Jablka chvíli vaříme a potom zavaříme pudink. Vaříme asi 5 minut do zhoustnutí a pak přilijeme šťávu z citronu.

Na plech nebo do formy naskládáme sušenky a polijeme vrstvou jablek. Uhladíme a navrstvíme další sušenky. Opakujeme tak, abychom měli alespoň 3 vrstvy od každého.

Střídáme vrstvu sušenek a vrstvu náplně.

Horní vrstvu ozdobíme nasekanými ořechy a hoblinkami čokolády.

Můžeme také přiklopit ještě jednou řadou sušenek a polít čokoládovou polevou.

Řezy uložíme do lednice a necháme alespoň hodinu odpočívat. Nejlepší jsou druhý den.

Ohodnoťte tento recept: 

70 hlasů

Další recepty Celý díl