Moučníky a cukroví

Nejrychlejší jablečný koláč

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 kg jablek
2 lžičky skořice
4 vejce
1 hrnek mléka
180 g másla

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu této směsi vysypeme na plech. Plech je lepší vystlat pečicím papírem. Na to navrstvíme strouhaná jablka se skořicí. Jestli jsou jablka kyselejší, místo skořice je možné dát dva sáčky skořicového cukru. Na jablka nasypeme zbytek moučné směsi a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. Na povrch nastrouháme máslo.

Pečeme 30 minut při teplotě 180 °C.

Velmi dobrý je koláč z celozrnné polohrubé mouky.

Ohodnoťte tento recept: 

213 hlasů

Další recepty Celý díl