Zeleninová jídla
Květákovník
1 květák
1 kg brambor
200 g tvrdého sýra
400 g zakysané smetany
4 vejce
1 červená paprika
1 cibule
pažitka
1 lžička mletého pepře
1 lžíce mořské soli
125 g másla
Vajíčka rozšleháme se zakysanou smetanou a rozpuštěným máslem. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku a na oleji osmahnutou cibuli. Vmícháme nahrubo nastrouhané brambory a nadrobno nakrájený nebo rozsekaný květák.
Vylijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi hodinu, až placka zrůžoví.
Cibuli je možné vynechat.
Květákovník podáváme teplý jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, studený jako svačinku nebo jako přílohu k pečenému masu.
Ohodnoťte tento recept:
18 hlasů