Maso

Konfitovaný vepřový bok s bylinkami

500 g vepřového boku
sůl
mletý pepř
čerstvá pažitka, majoránka a tymián
3 stroužky česneku
1 kg vepřového sádla

Pěkný vyšší bok osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Nakrájíme na porce. Ze všech stran opečeme na pánvi.

Jednotlivé porce potřeme nadrobno nakrájenými bylinkami a vložíme do pekáčku se sádlem tak, aby nebyly jednotlivé porce na sobě.

Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 80 °C zhruba 13 hodin, až je maso pěkně upečené.

Maso necháme okapat a servírujeme. Sádlo použijeme dál na vaření nebo konfitování.

Podáváme s bramborovou kaší a kaší s červenou řepou.

Bramborovu kaši připravíme obvyklým způsobem. Část kaše vylepšíme uvařenou rozmixovanou červenou řepou, která kaši hezky obarví a jídlo zpestří.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl