Maso
Konfitovaný vepřový bok s bylinkami
500 g vepřového boku
sůl
mletý pepř
čerstvá pažitka, majoránka a tymián
3 stroužky česneku
1 kg vepřového sádla
Pěkný vyšší bok osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Nakrájíme na porce. Ze všech stran opečeme na pánvi.
Jednotlivé porce potřeme nadrobno nakrájenými bylinkami a vložíme do pekáčku se sádlem tak, aby nebyly jednotlivé porce na sobě.
Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 80 °C zhruba 13 hodin, až je maso pěkně upečené.
Maso necháme okapat a servírujeme. Sádlo použijeme dál na vaření nebo konfitování.
Podáváme s bramborovou kaší a kaší s červenou řepou.
Bramborovu kaši připravíme obvyklým způsobem. Část kaše vylepšíme uvařenou rozmixovanou červenou řepou, která kaši hezky obarví a jídlo zpestří.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů