Různé
Hruškový med


2,5 kg oloupaných a na kostičky nakrájených hrušek
2 kg cukru
1 velká plechovka ananasu
2 lžíce citronové šťávy
Ananasový kompot rozmixujeme i se šťávou tak, aby v něm zůstaly kousky. Přidáme cukr a citronovou šťávu, aby hrušky nezhnědly. Hrušky povaříme v ananasu asi 30 minut. Záleží na druhu hrušek. Neměly by být rozvařené, ale jen uvařené kostičky. V průběhu vaření se odpaří šťáva.
Horké naplníme do skleniček a zavíčkujeme. Necháme vychladnout.
Podáváme s čajem a toustem s domácím krémovým sýrem. Můžeme si jím přislazovat čaj nebo ho v zimě použít do horkých nápojů. Přidává se i do jogurtu, na vafle nebo lívance.
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů