Ovocná jídla

Hruškový koláč s mascarpone, gorgonzolou a ořechy

Těsto

250 g hladké mouky
120 g másla
1 vejce
špetka soli
3 lžíce vody

Náplň

3 – 4 hrušky
250 g mascarpone
100 g gorgonzoly
1 hrst vlašských ořechů

Na ozdobu

50 g gorgonzoly
1 hrst vlašských ořechů

Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.

Mascarpone smícháme s nastrouhanou nebo nadrcenou gorgonzolou a nasekanými ořechy.

Těsto vyválíme a rozložíme do formy. Přebytečné okraje odřízneme.

Na těsto nalijeme náplň a uhladíme po celé ploše koláče.

Na náplň rozložíme nakrájené hrušky, podle druhu je oloupeme nebo necháme neloupané. Posypeme kousky gorgonzoly a ořechů.

Pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C, nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl