Ovocná jídla
Hruškový koláč s mascarpone, gorgonzolou a ořechy


Těsto
250 g hladké mouky
120 g másla
1 vejce
špetka soli
3 lžíce vody
Náplň
3 – 4 hrušky
250 g mascarpone
100 g gorgonzoly
1 hrst vlašských ořechů
Na ozdobu
50 g gorgonzoly
1 hrst vlašských ořechů
Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Mascarpone smícháme s nastrouhanou nebo nadrcenou gorgonzolou a nasekanými ořechy.
Těsto vyválíme a rozložíme do formy. Přebytečné okraje odřízneme.
Na těsto nalijeme náplň a uhladíme po celé ploše koláče.
Na náplň rozložíme nakrájené hrušky, podle druhu je oloupeme nebo necháme neloupané. Posypeme kousky gorgonzoly a ořechů.
Pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C, nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů