Moučníky a cukroví

Cuketový perník s ovocem

500 g nahrubo nastrouhané cukety
350 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
200 g bílého jogurtu
150 ml rostlinného oleje
3 vejce
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžíce perníkového koření
1 lžička skořice
3 lžíce kakaa

ovoce

Cuketu nastrouháme nahrubo. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a olej. Postupně vmícháme mouku, kakao a kypřicí prášek. Nakonec přidáme cuketu.

Nalijeme na hluboký plech vystlaný pečicím papírem a poklademe ovocem. Na podzim jsou nejlepší hrušky, jablka nebo švestky.

Pečeme 35 – 40 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C.

Ovoce můžeme zcela vynechat. Perník je výborný jen tak.

Ohodnoťte tento recept: 

44 hlasů

Další recepty Celý díl