Pomazánky

Špenátová pomazánka

4 porce

½ balení baby špenátu (60 g)
½ ricotty (125 g)
špetka soli (2 g)
špetka pepře (1 g)
1 stroužek česneku (5 g)
25 g parmezánu
4 kornspitzy (4 × 60 g)

Každou porci doplníme

½ zelené papriky
4 – 5 cherry rajčat

Varianta č. 1: Baby špenát vhodíme do vroucí vody a rychle ho spaříme. Za minutu je hotovo. V sítku ho necháme okapat a vychladnout.

Jakmile bude zchlazený, ještě ho trošku vymačkáme, aby se z něj dostala přebytečná voda.

Špenát pokrájíme na velmi jemno a smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhaným parmezánem.

Varianta č. 2: Vše hodíme do mixéru a vytvoříme krásně krémovou směs. Ďábelsky jednoduché a andělsky dobré.

Pomazánku pak namažeme na kornspitz klidně v silnější vrstvě.

Pokud chcete bezlepkovou variantu, vyberte bezlepkové pečivo.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl