Špenátová pomazánka
4 porce
½ balení baby špenátu (60 g)
½ ricotty (125 g)
špetka soli (2 g)
špetka pepře (1 g)
1 stroužek česneku (5 g)
25 g parmezánu
4 kornspitzy (4 × 60 g)
Každou porci doplníme
½ zelené papriky
4 – 5 cherry rajčat
Varianta č. 1: Baby špenát vhodíme do vroucí vody a rychle ho spaříme. Za minutu je hotovo. V sítku ho necháme okapat a vychladnout.
Jakmile bude zchlazený, ještě ho trošku vymačkáme, aby se z něj dostala přebytečná voda.
Špenát pokrájíme na velmi jemno a smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhaným parmezánem.
Varianta č. 2: Vše hodíme do mixéru a vytvoříme krásně krémovou směs. Ďábelsky jednoduché a andělsky dobré.
Pomazánku pak namažeme na kornspitz klidně v silnější vrstvě.
Pokud chcete bezlepkovou variantu, vyberte bezlepkové pečivo.
Ohodnoťte tento recept: