Plněná bulka s omeletkou, sýrem a prosciuttem


1 porce
1 plátek goudy (15 g)
2 plátky prosciutta (10 g)
1 list ledového salátu (15 g)
¼ žluté papriky (30 g)
1 menší celozrnná bulka (80 g)
Na omeletu
1 vejce M
1 lžíce polotučného mléka (15 ml)
špetka soli (1 g)
špetka pepře (1 g)
1 lžička oleje na pečení (5 ml)
Každou porci doplníme
hrst cherry rajčátek
Nejsložitější na této svačince je bezesporu omeletka. Já většinou smažím po jednom vajíčku a dávám do bulky.
V misce si tedy rozmícháme jedno vajíčko, lžíci mléka, trošku pepře a soli. Smažíme na malém množství oleje na mírném ohni (je to zdravější). Omeletu na pánvi už nepromícháváme, jen ji opečeme z obou stran. Necháme ji pak alespoň 2 – 3 minuty vychladnout, než ji dáme do bulky.
Rozkrojíme si bulku na půl. Dáme do ní plátek goudy, plátky prosciutta a omeletku (tu dle potřeby přehneme/rozkrojíme, prostě aby se vešla do bulky).
Přidáme plátek listového salátu a na delší proužky nakrájenou žlutou papriku. Bulka je naplněná a vy můžete vesele zabalit sváču do školy.
Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové pečivo.
Ohodnoťte tento recept: