Pstruh s restovanými žampiony a štercem


400 g filetů pstruha
3 větší žampiony
200 ml rybího velouté
Žampiony očistíme. Oddělíme hlavičky a nožičky žampionů.
Filet pstruha osmahneme na přepuštěném másle (kůží dolů) spolu s hlavičkami žampionů. Pstruha pečeme pomalu, postupně na mase pozorujeme, zda je upečené.
Nožičky žampionů pokrájíme na kostičky. Osmahneme a přidáme omáčku velouté.
Dochutíme solí a pepřem.
Bramborový šterc
300 g vařených brambor
100 g hrubé mouky
100 g přepuštěného másla
sůl
bílý pepř
snítka tymiánu
Vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, osolíme, opepříme a přidáme snítku tymiánu. Těsto vložíme na pánev s přepuštěným máslem a vařečkou rozdělíme na kousky. Z obou stran osmahneme.
Rybí velouté
20 g másla
10 g hladké mouky
200 ml rybího vývaru
Do rozehřátého másla přidáme mouku, krátce osmahneme, až vznikne světlá jíška.
Přidáme rybí vývar a svaříme. Omáčkou podlijeme upečeného pstruha.
Na talíř navrstvíme šterc, na něj položíme rybu, kolem poklademe žampiony, které přelijeme omáčkou se žampiony.
Ohodnoťte tento recept: