Různé
Barevné houstičky podle šéfkuchaře Davida Vítka
1 kg hladké mouky
250 g másla
5 g soli
25 g cukru
2 vejce
6 g droždí
400 ml vody
nebo
400 ml rozmixovaného listového špenátu
nebo
400 ml rozmixované červené řepy
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, vejce a povolené máslo. Promícháme a přidáme tekutinu – vodu nebo špenát či řepu.
Těsto necháme vykynout.
Vytvarujeme přibližně 50 g bochánky a necháme chvíli odpočinout. Potom zapleteme různé tvary a dáme na plech vystlaný pečicím papírem. Bochánky potřeme vodou a posypeme semínky (dýňovými, slunečnicovými, chia, apod.).
Troubu nastavíme na teplotu 30 °C a necháme v ní bochánky vykynout. Pak troubu rozehřejeme na teplotu 170 °C a pečeme přibližně 12 minut.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů