Korpus

8 vajec
110 g cukru moučky
220 g cukru krystal
125 g másla
90 g pomerančové kůry
90 g strouhaného kokosu
125 g hladké mouky
4 g kypřícího prášku
90 g mandlové mouky

Meruňkový džem

400 g mražených meruněk
210 g cukru krystal
80 g pomerančové kůry
6 g citrusového pektinu
15 ml bylinného likéru

Cukerný rozvar

50 g cukr krystal
50 ml vody
100 ml bylinného likéru

Dohotovení

400 g hořké čokolády

Z bílků a cukru krystal ušleháme sníh. Máslo ušleháme do pěny, přidáme moučkový cukr, vyšleháme a postupně zašleháme žloutky. Vmícháme opražený kokos, pomerančovou kůru, sníh z bílků, hladkou a mandlovou mouku a kypřící prášek.

Těsto dáme do dortové formy a upečeme na 170°C cca 25 minut.

Z meruněk, pomerančové kůry, cukru smíchaného s citrusovým pektinem uvaříme Džem, který rozmixujeme a ochutíme likérem.

Cukr a vodu svaříme na rozvar, necháme prochladnout a přilijeme likér.

Korpus rozkrojíme podélně na 3 části. První natřeme meruňkovým džemem, druhý a třetí prolijeme polovinou rozvaru a potřeme marmeládou a skládáme na sebe.

Celý dort potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme hořkou čokoládou.

Zdobíme podle fantazie.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl