Maso
Grilovaná kachní prsa
kachní prsa
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
Prsa nejprve opláchneme a osušíme. Pak nakrojíme kůži do mřížky. Dáváme si pozor, abychom nenakrojili maso!
Když je gril horký, prsa položíme na rošt kůží dolů.
Podle tloušťky prsou grilujeme 5 až 7 minut z jedné a pak 5 až 7 minut z druhé strany.
Prsa zjemníme přidáním másla nebo bylinkového másla.
Připravíme si alobal. Prsa do něj vložíme. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Zabalíme a necháme odležet na teplém místě.
Po pěti minutách maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme.
Kachní prsa lze podávat medium, tedy jen napůl propečená.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů