Maso

Grilovaná kachní prsa

kachní prsa
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu

Prsa nejprve opláchneme a osušíme. Pak nakrojíme kůži do mřížky. Dáváme si pozor, abychom nenakrojili maso!

Když je gril horký, prsa položíme na rošt kůží dolů.

Podle tloušťky prsou grilujeme 5 až 7 minut z jedné a pak 5 až 7 minut z druhé strany.

Prsa zjemníme přidáním másla nebo bylinkového másla.

Připravíme si alobal. Prsa do něj vložíme. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Zabalíme a necháme odležet na teplém místě.

Po pěti minutách maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme.

Kachní prsa lze podávat medium, tedy jen napůl propečená.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl