Saláty

Zeleninový krambl

1 cuketa
1 menší lilek
1 červená kapie
1 žlutá kapie
2 větší rajčata
3 lžíce olivového oleje
200 g hladké mouky
120 g másla
1 lžíce sušeného tymiánu
sůl
pepř

Rychlá smetanová zálivka

1 kelímek zakysané smetany
špetka čerstvě nastrouhané citronové kůry
špetka soli

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme je s olivovým olejem a osolíme.

Do jiné misky nasypeme mouku, špetku soli, tymián a máslo nakrájené na kousky. Mneme konečky prstů, až se máslo s moukou spojí do podoby drobenky.

Zeleninu rozložíme do nevymazaného pekáčku. Zasypeme rovnoměrně drobenkou a klepneme pekáčkem o pracovní plochu, aby se drobenka částečně propadla mezi zeleninu. Vložíme do trouby a pečeme 25 – 30 minut do zezlátnutí.

Tip:

Podáváme se zálivkou umístěnou někde stranou, aby vynikla kombinace studeného s horkým.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl