Různé

Hugo sirup z bezu a máty

2 bio citrony
40 bezových květů
40 lístků máty peprné
2 l vody
2 kg cukru
40 g kyseliny citronové

Květy bezinky trháme za slunečného počasí a nemyjeme je! Pyl, který na nich je, dává sirupům chuť a vůni.

Květy naskládáme do velké sklenice. Přidáme lístky nebo celé stonky máty a nakrájené citrony.

Cukr svaříme s vodou. Sbíráme pěnu. Přidáme kyselinu citronovou a necháme vychladnout.

Nalijeme do sklenice s květy a necháme 3 – 5 dnů vylouhovat v lednici.

Scedíme a v lahvích sterilizujeme asi 20 minut.

Hugo koktejl je oblíbený letní nápoj z Tyrolska. Patří do něj sodovka, šumivé víno nebo bílé víno, máta, led, bezinkový sirup a limetka nebo citron.

Pokud si vyrobíme tento sirup, nemusíme pokaždé shánět mátu a limetku nebo citron. Vyzkoušejte.

Náš tip:

Jestli máte raději hustý sirup, nahraďte 500 g cukru želírovacím cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl