Hugo sirup z bezu a máty


2 bio citrony
40 bezových květů
40 lístků máty peprné
2 l vody
2 kg cukru
40 g kyseliny citronové
Květy bezinky trháme za slunečného počasí a nemyjeme je! Pyl, který na nich je, dává sirupům chuť a vůni.
Květy naskládáme do velké sklenice. Přidáme lístky nebo celé stonky máty a nakrájené citrony.
Cukr svaříme s vodou. Sbíráme pěnu. Přidáme kyselinu citronovou a necháme vychladnout.
Nalijeme do sklenice s květy a necháme 3 – 5 dnů vylouhovat v lednici.
Scedíme a v lahvích sterilizujeme asi 20 minut.
Hugo koktejl je oblíbený letní nápoj z Tyrolska. Patří do něj sodovka, šumivé víno nebo bílé víno, máta, led, bezinkový sirup a limetka nebo citron.
Pokud si vyrobíme tento sirup, nemusíme pokaždé shánět mátu a limetku nebo citron. Vyzkoušejte.
Náš tip:
Jestli máte raději hustý sirup, nahraďte 500 g cukru želírovacím cukrem.
Ohodnoťte tento recept: