Punčové kokosové řezy


5 vajec
150 g cukru krystal
150 g hladké mouky
3 lžíce oleje120 g cukru moučka
200 g mletého kokosu
250 ml mléka
300 g másla350 g mletých piškotů
170 ml rumu
300 g rybízové marmelády
šťáva z 1 citronu100 g bílé čokolády
50 g ztuženého tuku
1 lžíce oleje
40 g mletého kokosu
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej a po lžících přidáváme mouku. Vylijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený pečicím papírem a rozetřeme. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 12 - 15 minut.
Do vařícího mléka nasypeme cukr a kokos. Necháme vychladnout.
Z mletých piškotů, rumu, marmelády a citronové šťávy vymícháme punčovou vrstvu.
Z vychladlého korpusu sejmeme pečicí papír a horní vrstvu mírně rozrušíme vidličkou, aby horní vrstva držela.
Rozetřeme punčovou vrstvu.
Máslo ušleháme do pěny. Postupně přidáváme vychladlou kokosovou směs. Rozetřeme na punčovou vrstvu.
Rozpustíme ztužený tuk s bílou čokoládou a lžící oleje. Dohladka rozmícháme. Vlažnou polevu nalijeme na kokosovou vrstvu.
Posypeme kokosem a necháme v lednici ztuhnout.
Krájíme na obdélníkové řezy, nejlépe nožem namočeným v horké vodě.
Ohodnoťte tento recept: