Maso

Živáňská pečeně v alobalu

4 silnější vepřové řízky z kýty
nebo 150 g různých mas - vepřové, hovězí, zvěřina, krůtí
2 nožičky klobásy
2 cibule
8 - 12 středně velkých brambor
8 plátků anglické slaniny
1 čerstvá paprika
2 - 4 rajčata
sůl
mletá sladká paprika
mletý pepř
drcený kmín
4 lžíce oleje
alobal

Maso z obou stran lehce naklepeme, osolíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme rovněž na kolečka.

Z alobalu ustřihneme čtyři čtverce nebo obdélníky.

Doprostřed alobalu rozetřeme lžíci oleje. Pomazané místo pokryjeme plátky z 2 - 3 brambor. Osolíme a posypeme kmínem.

Na brambory položíme na proužky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájená rajčata.

Pokryjeme kolečky klobásy a navrstvíme maso. Opepříme a poprášíme paprikou. Obložíme

kolečky cibule a pokryjeme dvěma plátky anglické slaniny.

Všechno zabalíme a uložíme na plech.

Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a pečeme 50 minut.

Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Můžeme upéct i na grilu nebo v horkém popelu v ohništi.

Náš tip: výborně poslouží alobalové misky překryté alobalem. Máme jistotu, že misku neprorazíme a nevyteče šťáva.

Ohodnoťte tento recept: 

52 hlasů

Další recepty Celý díl