Slané proteinové dalamánky bez mouky
150 g tučného jogurtu, nejlépe řeckého
4 vejce
1 rovná lžička soli
1 rovná lžička mletého kmínu
2 odměrky proteinového smetanového nápoje
80 g zlatého mletého lněného semínka
30 g psyllia
50 g směsi semínek a ořechů
1 prášek do pečiva
1 žloutek na potření
hrubozrnná sůl, mák, kmín či semínka na posypání
Vejce dobře promícháme s jogurtem, nejlépe ručním šlehačem. Tučný jogurt můžeme kombinovat i s tvarohem.
V druhé misce smícháme proteinový prášek, mleté lněné semínko a psyllium, což je velmi účinná vláknina, semínka nebo ořechy.
Obě dvě směsi pak důkladně smícháme dohromady a těsto necháme chvíli odpočinout.
Z lepkavého těsta mokrýma rukama vytvarujeme bochánky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud potřebujeme těsto zahustit, přidáme trochu psyllia.
Na plechu potřeme žloutkem a posypeme mákem, kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme při teplotě 160 °C přibližně 45 minut.
Ohodnoťte tento recept: