Maso

To proklatě dobré smažené kuře

1 kg kousků kuřete
500 ml kyselého mléka

2 lžičky soli
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky bazalky
1/3 lžičky oregana
1 lžička mletého pepře
1 lžička hořčičného semínka
4 lžičky sušené papriky
3 lžičky bílého pepře
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička sušeného česneku
2 hrnky hladké mouky

olej na smažení

Kousky kuřete namočíme alespoň na 3 hodiny do kyselého mléka. Nejraději večer před zpracováním druhý den.

Smícháme směs koření, nejlépe v robotu. Vmícháme do mouky. Maso necháme okapat a obalíme ho ve směsi. Lehce, volně, nepřitlačujeme mouku. Znovu obalíme ve zbylém mléce a v mouce. Pomalu smažíme na rozpáleném oleji.

Připravuji si raději více menších kousků, aby se dobře propekly.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl