Různé

Těsto na pizzu

250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
500 g mouky na pizzu nebo hladké mouky
21 g čerstvého droždí

Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici vykynout. Těsto vyválíme na tenké placky, potřeme ochuceným kečupem nebo smetanou a naskládáme pochutiny podle vlastní fantazie. Můžeme použít salám, šunku, vejce, žampiony nebo jiné houby, kolečka cibule, olivy, různé druhy sýrů, kukuřici, ananas, cukety, rajčata, papriky, špenát, slaninu, artyčoky, pórek, chilli papričky, lososa či ančovičky. Možností a kombinací je nepřeberné množství.

Pečeme nejlépe na obráceném plechu při teplotě 250 °C přibližně 7 -–10 minut, nejlépe horkým vzduchem.

Nejlepší těsto na pizzu je po 24 hodinách kynutí.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl