Těstoviny

Těstoviny s kysaným zelím a slaninou

1 balíček kvalitních těstovin
2 sáčky kysaného zelí
2 - 3 lžíce cukru
1 větší cibule
olej
sůl
mletý pepř

300 g slaniny

Na oleji osmahneme cibulku dorůžova a odložíme ji stranou. Na zbylý olej dáme 2 - 3 lžíce cukru. Necháme ho rozpustit na karamel. Na karamel vložíme kysané zelí i se šťávou. Jestli je zelí nakrájené na dlouhé nudle, překrájíme ho. K zelí přidáme cibulku a necháme ho dusit, aby se šťáva úplně odpařila. Podle potřeby dosolíme a hodně opepříme. Přitom nezapomeňte, že slanina je už obvykle slaná.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vyškvařit.

Těstoviny (nejlépe flíčky, motýlky, vrtulky) uvaříme podle návodu na sáčku. Propláchneme horkou vodou a vložíme do mísy. Zamícháme spolu s udušeným zelím. Nakonec přidáme škvarečky a sádlo z uzené slaniny.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl