Luštěniny a obiloviny

Červené kroupoto s kozím sýrem

250 g ječných krup
250 g vařené červené řepy
100 g kozího sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
směs čerstvých nebo sušených bylinek - tymián, rozmarýn, pažitka, libeček
případně chilli paprička

Kroupy namočte alespoň na 3 hodiny do vody, nejlépe z večera na ráno. V té samé vodě kroupy uvařte doměkka. Vodu před vařením osolte.

Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Řepu nakrájejte na drobné kostičky.

Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. Když je cibule sklovitá, přidejte česnek a osmahněte jen mírně, aby česnek nezhořkl. Pokud máte rádi ostřejší, přidejte s česnekem nadrobno nasekanou chilli papričku.

Vložte nakrájenou řepu a restujte. Když bude řepa horká, přisypte kroupy a důkladně promíchejte.

Nakonec vmíchejte bylinky, rozdrobený kozí sýr a dosolte.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl