Velikonoční maso
1 kg vepřového bůčku
6 vajec
1 lžíce kořenící směsi
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička mletého pepřemletá paprika na obalení
Tento recept opráším jednou za rok na Velikonoce. Jde o trošku tučnější záležitost, ale ve spojení s vejci je to lahůdka. Navíc příležitost, pro kterou ji připravuji, tedy koleda, po něčem takovém přímo volá.
Maso s česnekem umelu. Přidám koření, vejce a dobře vymíchám, nejlépe v hnětači.
Naplním úzký sáček na tlačenku a nechám v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Potom vložím do vroucí vody a vařím 90 minut.
Nechám vychladnout a vyjmu ze sáčku.
Obalím v mleté paprice. Jestli máte rádi pikantní, obalte v pálivé paprice. Nakrájím na plátky.
Aranžuji na mísu se zelenými saláty a rajčátky. Koledníci mohou přijít.
Ohodnoťte tento recept: