Maso

Indické kuře podle Pavla Anděla

2 – 4 lžíce oleje
4 kuřecí prsa
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 kousky celé skořice
5 ks hřebíčku
1 lžička římského kmínu
1 lžička kari koření
1 lžička kardamomu
3 cm zázvorového kořene
1 lžička garam masala
špetka cayenského pepře
250 ml sladké smetany
150 – 250 g bílého jogurtu
100 g loupaných sekaných mandlí

Cibuli nakrájíme najemno, maso na tenké nudličky. Na pánev nalijeme olej a maso na rozpáleném oleji osmahneme. Jakmile je hotové, vyjmeme ho ze šťávy do misky. Na šťávě s olejem, která nám zůstala na pánvi, osmahneme cibuli a prolisovaný česnek. Postupně přidáváme koření a necháme na pánvi rozvonět. Osmahneme ho spolu s cibulí a česnekem. Zázvor nastrouháme najemno a přidáme do pánve. Chvilku provaříme. Maso vrátíme do pánve, přidáme smetanu a povaříme asi 15 minut. Vyjmeme hřebíček a skořici. Přidáme sekané loupané mandle, jogurt a ještě chvilku povaříme. Ochutnáme a dosolíme.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl